نرم افزار etabs طراحی دیوار حائل را انجام نمی دهد. در etabs فقط امکان طراحی دیوار برشی وجود دارد. جهت درک نوع طراحی دیوار مثال زیر را امتحان کنید
مثال: یک دیوار به طول و ارتفاع مثلا 5 در 5 متر را به صورت عمودی در etabs مدل نموده و مش بندی کنید. 3 حالت زیر را جهت اعمال شرایط مرزی در نظر بگیرید:
1- اضلاع بالا و پایین را بصورت مفصلی فیکس کنید
2- اضلاع چپ و راست را بصورت مفصلی فیکس کنید
3- هر 4 ضلع را بصورت مفصلی فیکس کنید
یک بار گسترده دلخواه بر سطح دیوار اعمال کنید
نتیجه: در هیچ کدام از حالات یاد شده طراحی برشی انجام نمی شود (V=0)
طراحی خمشی نیز فقط حول محورهای 2 و3 انجام می شود و حول محور 1 انجام نمی شود
در حقیقت چون در etabs دیوار ها بصورت ستون های عمودی طراحی می گردند (pier) خمش حول محور 1 در نظر گرفته نمی شود زیرا سطح مقطع ستون ها در راستای افق قرار دارد و ستون ها برای این سطح مقطع طرح می گردند
در کلیه حالت برش صفر است زیرا نیروی برشی طراحی در etabs در راستای عرض دیوار در نظر گرفته می شود (بعد بزرگتر) در راستای ضخامت دیوار، برش در نظر گرفته نمی شود و در مثال های بالا در راستای عرض دیوار برش نداریم.
در کل طراحی دیوار در Etabs صرفا به منظور دیوار برشی است و اثر فشار خاک در طراحی دیوار باید جداگانه کنترل شود
از توضيح هاي داده شده ممنونم.
به نظر شما اگر فقط ديوار دور تا دور را در sap مدل كنم و فقط ديوار را براي اثر فشار خاك كنترل كنم و با مقطعي كه etabs براي اثر زلزله طراحي كرده چك كنم كفايت ميكنه.
اگر بخواهم اثر توام زلزله و فشار خاك رو كنترل كنم به چه صورت بايد عمل كنم.
اگر در سازه ای در طبقه اول به علت فشار خاک در محیط ساختمان از دیوار حایل استفاده کنیم باید انرا در برنامه etabs نیز به عنوان دیوار برشی مدل کنیم یا اینکه اصلا نیازی به مدلسازی نمیباشد ؟
منظور شما این است که رفتار دیوار در حلت فوق بصورت memberance است.
سلام
در دیوار حائل بار عمود بر صفحه یا سطح دیوار است که در نتیجه رفتار آن خمشی است که معادل plate است که در این حالت حکم دال دارد.به همین دلیل من دیوار حائل را در safe طراحی می کنم.
اما در دیوار برشی رفتار غشایی است یعنی نیروها در راستای صفحه هستند که membrane می شود اما از آن جایی که معمولا دیوار برشی در قاب های 3بعدی مدل می شوند،هر دو رفتار درنظر گرفته می شود که در این صورت گزینه shell توصیه می شود.
با سلام
در مواردی که دیوار هم عملکرد حائل و هم برشی داشته باشد، از چه روشی استفاده میکنید؟ اثرات بار مرده و زنده وارده بر دیوار را چگونه در نظر میگیرید؟
با تشکر
ابتدا تحلیل و طراحی اعضا و دیوار برشی را در Etabs انجام دهید
سپس خروجی CIS2.stp بگیرید و این خروجی را با sap 15 بازکنید (import)
بارگذاری و ترکیب بارهای مورد نظر و همچنین المان های صفحه ای (دال و دیوار) را مجددا مدل کنید
مشخصات مصالح و مقاطع را نیز کنترل کنید
تحلیل را انجام دهید
در قسمت خروجی های تحلیل المان های shell آرماتورهای افقی و عمودی را کنترل کنید
آرماتور افقی : Ast1
آرماتور قائم : Ast2
مقادیر بر حسب سطح مقطع در واحد طول cm2/cm می باشند
بارگذاری و ترکیب بارهای مورد نظر و همچنین المان های صفحه ای (دال و دیوار) را مجددا مدل کنید
تحلیل را انجام دهید
با تشکر از شما
مهندس برایتان مقدور است که آموزش گام به گام طراحی دیوار حایل در نرم افزار Etabs وقتی عملکرد توام دیوار برشی هم دارد یا عملکرد تنها دیوار حایل را دارد شروع کنید ؟
ان شا الله این تایپیک به نتایج مناسبی میرسد _________________ مجید ییلاقی
تحلیل را انجام دهید
همانطور که قبلا گفتم در Etabs طراحی دیوار صرفا به عنوان دیوار برشی است نه دیوار حائل، در نتیجه نوع المان تاثیری در طراحی ندارد بلکه در نتیجه تحلیل تاثیر دارد. شما المان را shell بگیرید تحلیل و طراحی را در etabs انجام دهید. بعد از etabs خروجی گرفته همانطور که گفتم در sap مجددآ تحلیل کنید و ارماتورها را کنترل کنید.
کنترل ارماتور دیوار را بصورت دستی (یا به کمک Geo5) نیز می توانید انجام دهید که تقریبی است. یعنی یک دیوار حائل را با فرض اینکه دال طبقات و پی به عنوان تکیه گاه عمل می کنند بصورت دو بعدی طراحی کنید و ارماتور ها را با ارماتورهای دیوار برشی که قبلا طراحی کردید مقایسه کنید
اگر در سازه ای در طبقه اول به علت فشار خاک در محیط ساختمان از دیوار حایل استفاده کنیم باید انرا در برنامه etabs نیز به عنوان دیوار برشی مدل کنیم یا اینکه اصلا نیازی به مدلسازی نمیباشد ؟
سلام
در دیوار حائل بار عمود بر صفحه یا سطح دیوار است که در نتیجه رفتار آن خمشی است که معادل plate است که در این حالت حکم دال دارد.به همین دلیل من دیوار حائل را در safe طراحی می کنم.
اما در دیوار برشی رفتار غشایی است یعنی نیروها در راستای صفحه هستند که membrane می شود اما از آن جایی که معمولا دیوار برشی در قاب های 3بعدی مدل می شوند،هر دو رفتار درنظر گرفته می شود که در این صورت گزینه shell توصیه می شود.
با سلام
در مواردی که دیوار هم عملکرد حائل و هم برشی داشته باشد، از چه روشی استفاده میکنید؟ اثرات بار مرده و زنده وارده بر دیوار را چگونه در نظر میگیرید؟
با تشکر
سلام
فقط المان آن دیوار حائل هایی که حکم دیوار برشی دارند را shell تعریف می کنم _________________ پیروز و سربلند باشید www.irsaze.ir صرف زمان برای یادگیری، هزینه نیست سرمایه گذاری زمانی است.
سلام
با سلام
با تشکر
سلام
فقط المان آن دیوار حائل هایی که حکم دیوار برشی دارند را shell تعریف می کنم
با سلام مجدد
ظاهرا منظورم را بد رسانده ام. شما فرمودید که طراحی را در برنامه safe انجام میدهید.سوالی برام پیش اومد که در صورتی دیوار هم حائل و هم برشی باشد، طراحی را در برنامه safe را چگونه انجام میدهید
چرا که دیوار علاوه بر فشار خاک، یک نیروی درون صفحه ای(غشایی) شامل بار مرده و بار زنده که بر روی دیوار وارد شده است را شامل است،در واقع اگر المانی از دیوار جدا کنیم تحت تاثیر ممان در جهات مختلف خواهد بود
تمام زمانها بر حسب GMT + 3.5 Hours میباشند رفتن به صفحه قبلی1, 2, 3, 4بعدی
صفحه 2 از 4
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید